تفاوت بین آزمونهای آیلتس IELTS و تافل TOEFL در چیست؟
تفاوت بین آزمونهای آیلتس IELTS و تافل TOEFL در چیست؟
۱- IELTS چیست؟
آزمون آیلتس(International English Language Testing System) جهت سنجش میزان آمادگی داوطلبان برای ادامه تحصیل، فراگیـری مهارتهـای تخصصـی و یـا کار و اقامـت در کشـورهـای انگلیسی زبان طراحی شـده است. اکثر دانشگاههاى دنیا (بخصوص کشورهاى انگلیسى زبان) ارائه مدرک IELTS را بعنوان یکى از مهمترین شروط پذیرش دانشجویان مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکترا قید کرده اند. این آزمون مشترکاً از سوى ۳ سازمان معتبر
IELTS Australia – Cambridge – British Council طراحى و توسط نمایندگىها در بیش از ۲۷۰ مرکز مختلف در بیش از ۱۱۰ کشور جهان برگزار مى شود. سالانه حدود یک و نیم میلیون نفر در آن شرکت میکنند.
۲- TOEFL چیست؟
آزمون تافل(Test of English as a Foreign Language) به عنوان مهمترین و معتبرترین تست سنجش دانش زبان در دنیا مطرح است و بکار گرفته مى شود. تافل یک آزمون جـامع زبان انگلیسی است که بـرای ورود به بیش از ۴۴۰۰ کالج و دانشگاه در ایالات متحده و کانادا، و دیـگر بخشهـای جهان، مورد نیـاز است. همچنیـن افراد غیر بومی که دارای مشاغل حرفهای هستند، بـرای ادامه فعالیتهای حرفهایشان در آمریکا و کانادا مرتباً به یک رتبه تافل نیاز دارند.
۳- تافل و آیلتس چه تفاوت عمده ای دارند؟
تافل آزمونی است که توانایی داوطلب را در درک و کاربرد زبان انگلیسی با لهجهی امریکایی می سنجد اما در آزمون آیلتس، انگلیسی به عنوان زبان بین المللی سنجیده می شود و بنابراین به عنوان مثال، در قسمت سنجش مهارت شنیدن از لهجه های مختلف انگلیسی استفاده می شود و نه فقط یک لهجه خاص.
آیا این آزمون ها فقط برای تحصیل در دانشگاه های انگلیسی زبان است؟
در بیشتر موارد بلی، اما برای موارد دیگری مانند مهاجرت به کشورهای کانادا و استرالیا آزمون آیلتس ضروری است و برای دریافت بورسیه های تحصیلی، استخدام در مراکز دولتی و یا شرکت های بازرگانی ممکن است کسب حد نصاب امتیاز در تافل از شما خواسته شود.
۴- آیا تافل فقط برای ورورد به دانشگاه های آمریکا معتبر است؟
خیر. بنا به وب سایت رسمی ای. تی. اس، (E.T.S) شش هزار موسسه در ۱۱۰ کشور دنیا و تقریبا تمام دانشگاه های انگلستان، استرالیا، نیوزیلند و کانادا برای پذیرش، اعطای بورس تحصیلی، و فارغ التحصیلی نمرات تافل را ملاک قرار می دهند. سایت رسمی ایلتس هم آمار و ارقام مشابهی را در خصوص مقبولیت آیلتس ذکر می کند.
۵- اعتبار آزمون ها چه مدت است؟
نتایج هر کدام از آزمون های ایلتس و تافل به مدت دو سال اعتبار دارند.
۶- آزمون آیلتس چند نوع است؟
این آزمون در دو نوع مختلف موجود میباشد:
آکادمیک (Academic) و عمومی (General Training)
افرادی که قصد تکمیل تحصیلات خود در دانشگاههای انگلیسی زبان را دارند (کارشناسی به بالا) باید از نوع آکادمیک این آزمون، و افرادی که به منظور گذراندن دورههای کوتاهمدت فنی و حرفهای، اخذ دیپلم، کار و یا اقامت قصد سفـر به کشورهـای انگلیسی زبان را دارند، میتوانند از نوع عمومی این آزمون استفاده کنند.
آیا آزمون تافل هم دارای انواع مختلف است؟
بلی، اما تفاوت آزمون های تافل بیشتر در نحوه برگزاری آن هاست. ابتدا آزمون تافل به صورت کاغذی (PBT) بود و داوطلبان جواب پرسش ها را با مداد روی روی پاسخنامه علامت می زدند. با پیشرفت تکنولوژی، تافل به صورت کامپیوتری (CBT) هم رایج شد. اما امروز فقط به صورت های کاغذی (PBT) و اینترنتی (IBT) برگزار می شود. مقیاس نمره در هر کدام از این آزمونها متفاوت است.
۷- سیستم نمره دهى و نتایج IELTS چگونه است؟
نتایج حدود ۲ هفته بعد از امتحان اعلام مى شود. فرم اعلام نتایج شامل ۵ نمره متفاوت است (۴ نمره مربوط به هریک از ۴ بخش آزمون است و یک نمره کل که معدل آن ۴ نمره است). امتیاز نمرات امتحان IELTS از ۱ تا ۹ را شامل مى شود.
امتیاز ۱ به مفهوم آن است که داوطلب شرکت کننده فاقد توانمندى استفاده از زبان انگلیسى می باشد و امتیاز ۹ به مفهوم آن است که داوطلب داراى توانمندى بکارگیرى زبان همانند یک فرد انگلیسى زبان تحصیلکرده است.
هریک از مهارتهاى چهارگانه بطور جداگانه از ۱ تا ۹ امتیاز دهى شده و در نهایت معدل از ۴ مهارت فوق محاسبه و اعلام مى شود.
۸- امکان تقاضای تجدید نظر وجود دارد؟
شرکتکنندگان در امتحان آیلتس این فرصت را دارند تا به بخشی یا تمام نمرات کارنامه خود اعتراض کنند. برای این کار لازم است تا در فاصله یک ماه بعد از تاریخ چاپ کارنامه فرم تقاضای تجدید نظر را پر کرده و همراه با اصل کارنامه خود٬ به دفتر امتحان آیلتس ارسال کنند.
هزینه رسیدگی به اعتراض٬ چه به بخشی از نمرات یا همه آنها٬ ۸۴۰۰۰۰ ریال است که در صورتی که نمره شرکتکننده در امتحان بیشتر شود٬ به طور کامل به شرکتکننده برگردانده خواهد شد. در صورت افزایش نمره کارنامه جدیدی برای داوطلب صادر می شود.
۹- قیمتها چقدر است؟
موسسههای عصر دین و دانش، مرکز تهران و دانشگاه آزاد برای ثبتنام حدود مبلغ ۷۰۰هزار تومان بهصورت علیالحساب از متقاضیها میگیرند. قیمت قطعی هر آزمون توسط سازمان سنجش محاسبه میشود و در صورت افزایش نسبت به مبلغ علی الحساب، داوطلبان باید مبلغ مابه التفاوت را به حساب مرکز مربوطه واریز کنند و چنانچه قیمت قطعی کمتر از قیمت علی الحساب باشد، مراکز می بایست مابه التفاوت را به متقاضیها پس دهد.
۱۰- متولی برگزاری آزمونهای آیلتس و تافل در ایران کیست؟
مرکز عصر دین و دانش (http://ieltsadd.ir )، مرکز تهران آیلتس (http://www.ieltstehran.com ) و دانشگاه آزاد اسلامی (http://ielts.iauset.com ). آزمون تافل را هم خود سازمان سنجش برگزار میکند. ( ets.sanjesh.org ) و چند مرکز دیگر …..
۱۱- کتابهای معروف و اصلی هر کدام از آزمونها؟
دکتر البرزی، استاد دانشگاه و مدرس تافل و آیلتس، دربارهی کتابهای آمادگی برای این آزمونها گفت: الان کتابهای زیادی در بازار عرضه میشوند که هرکدام سعی دارند به نوعی به کمک مخاطبین بیایند. اما اگر بخواهیم از کتابهای مرجع و اصلی برای این آزمونها نام ببریم، کتابهای Focus on IELTS ، IELTS Baron و کتاب ۸ جلدی IELTS Cambridgeجزو این کتابها بهشمار میروند.
۱۲- کلاسها کاربردیتر هستند یا کتابها؟
این مدرس زبان انگلیسی در ادامهی گفت و گوی خود با دانشجوآنلاین دربارهی کتابهای آمادگی برای آزمونهای آیلتس افزود: کتابهای زیاد و متنوعی برای آمادگی آزمون آیلتس منتشر شده است. این کتابهای برای کسانی مفید است که زبانشان در حد قابل قبولی باشد. اما کسانی که وضع زبانشان مطلوب نیست، بهتر است در کلاسهای آمادگی شرکت کنند تا بهصورت عملی با مهارتهای این آزمونها آشنا شوند.
0 دیدگاه